Industrii
AcasăActualReforma patentei: În 2 luni, 95% din foștii patentari au trecut la...

Reforma patentei: În 2 luni, 95% din foștii patentari au trecut la o altă formă de activitate. Alaiba îndeamnă consumatorii să ceară bonul fiscal

În cele 2 luni de când a intrat în vigoare reforma patentei, 95% din foștii patentari au trecut la o altă formă de activitate. 3.526 din cei 4.202 de patentari și-au schimbat forma de activitate în cea independentă. Peste 3.445 de persoane au solicitat compensarea cheltuielilor, iar 3183 au primit deja banii. Declarația a fost făcută de Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.
”Sunt recunoscător că am făcut cu toții această schimbare atât de rapid. Am demonstrat încă o dată că Moldova se poate transforma, nu ne temem de provocări și ne putem adapta foarte rapid. În foarte multe țări o asemenea reformă ar fi luat mult mai mult timp. Scopul nostru principal este să dezvoltăm economia, iar asta înseamnă să ajutăm antreprenorii să-și dezvolte afacerile. Ne-am setat drept obiective încurajarea investițiilor, facilitarea oportunităților de afaceri și crearea unui mediu favorabil, eliminând birocrația și corupția, astfel încât agenții economici, micii antreprenori, să poată activa în liniște, plătind corect impozitele”, a scris Alaiba pe pagina de Facebook.
Totodată, el a subliniat că nu doar foștii patentari pot tranzita la activitate independentă, „ci oricine vrea să facă primii pași spre o afacere corectă, transparentă, legală și conform normelor anului 2023”.
De asemenea, ministrul îndeamnă consumatorii să ceară bonul fiscal de la comercianții de la tarabe, tonete sau chiar din autovehicule. ”Este dreptul vostru”, menționează Alaiba.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
http://trendseter.md/
https://www.mgm.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
http://trendseter.md/
https://mediagallery.md/home/ro/