Industrii
AcasăActualRecean: În instituțiile din Republica Moldova există o problemă de atitudine. Ceea...

Recean: În instituțiile din Republica Moldova există o problemă de atitudine. Ceea ce am văzut ieri lasă de dorit

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că în urma unor vizite inopinate la unele instituții din țară a înțeles că, pe lângă faptul că există constrângerea precum că nu sunt suficienți bani pentru infrastructura instituțiilor sau pentru suficiente instrumente de lucru, există și o problemă de atitudine. Declarația a fost făcută astăzi, 22 februarie, în debutul ședinței de Guvern.

”Am făcut niște vizite inopinate la unele instituții desconcentrate și avem acolo foarte mult de lucru. Ceea ce am văzut ieri lasă de dorit. Cu următoarele vizite inopinate vom fi mai incisivi. Avem sarcina să facem ca acest Guvern să ducă serviciile cât mai aproape de cetățeni și de mediul de afaceri”, a menționat el.

Totodată, premierul a spus că în urma unor discuții cu antreprenorii din domeniul agricol a înțeles că una dintre cele mai arzătoare probleme sunt investițiile în agricultură, investițiile în industrializarea în agricultură, iar cheia este Fondul de Subvenționare. ”Și evident apare întrebarea cum noi distribuim aceste subvenții, în mod special, atunci când alegem să finanțăm gospodăriile mai mici. Noi trebuie să urmărim foarte atent cum aceste subvenții se transformă în productivitate, cum aceste subvenții se transformă într-o capacitate mărită a noastră de a asigura piața locală, dar și de a constitui o bază bună de export a produselor noastre agricole și procesate”, a precizat el.

Dorin Recean a mai spus că prioritatea Guvernului este să crească competitivitatea economiei Republicii Moldova.

”Eu, împreună cu colegii de la Guvern, vom urmări foarte atent cum noua modalitate de alocare a resurselor îmbunătățește pe de o parte viața agricultorilor, iar pe de altă parte capacitatea noastră de a produce și de a exporta”, a conchis premierul.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
Imona Grup ro DI-4368