Industrii
AcasăActualR. Moldova va deschide o Cameră de Comerț moldo-turcă și va extinde...

R. Moldova va deschide o Cameră de Comerț moldo-turcă și va extinde Acordul de Liber Schimb

Președintele Parlamentului, Igor Grosu,a discutat, la Ankara, cu Ministrul Comerțului Republicii Turcia, Mehmet Muș, și cu Faik Yavuz, membrul boardului și trezorierul TOBB – Uniunea Camerelor de Comerț și Industrie și a Burselor de Mărfuri din Turcia, cea mai mare cameră de comerț din Turcia care include peste un milion de companii. Discuțiile au avut loc în contextul atragerii investițiilor turcești în Republica Moldova și promovării exporturilor moldovenești pe piața turcă,

Președintele Parlamentului a prezentat oportunitățile de afaceri și investiții ale Republicii Moldova, evidențiind sectoarele economice cu potențial de creștere și climatul de afaceri, inclusiv facilitățile fiscale oferite investitorilor străini de către autoritățile moldovenești. „Trebuie să facem tot posibilul ca numărul afacerilor să crească, doar astfel vom putea crea noi locuri de muncă acasă, dacă dorim ca Republica Moldova să prospere, iar oamenii să trăiască mai bine în țara lor”, a menționat Igor Grosu.

Oficialii au convenit ca în acest an să fie organizată inaugurarea oficială a Camerei de comerț moldo-turce, care va fi însoțită și de un forum al oamenilor de afaceri. De-a lungul anilor, companiile turcești au reușit să dezvolte afaceri de succes în Republica Moldova, inclusiv în domenii ca industria alimentară, telefonia mobilă, infrastructură, medicină și industria hotelieră.

În discuțiile cu ministrul Comerțului, a fost agreată extinderea Acordului de Liber Schimb, care va permite creșterea substanțială a cotelor de export pentru produsele noastre în Turcia, inclusiv vin.

Tot astăzi, șeful legislativului a discutat cu Președintele Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TİKA), Serkan Kayalar. Igor Grosu i-a mulțumit că, în cei peste 25 de ani de activitate în Republica Moldova, au fost implementate peste 400 de proiecte în valoare de peste 400 milioane euro, care au îmbunătățit calitatea vieții cetățenilor noștri. „Ne-am dori ca, pe viitor, să extindem aceste proiecte în diversificarea cooperării regionale cu accent pe dezvoltarea proiectelor de infrastructură locală, inclu

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer senin
0.2 ° C
0.2 °
0.2 °
64 %
0.5kmh
0 %
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
13 °
lun
10 °
mar
3 °
Sandar_Vs Ro DI-4340