Industrii
AcasăActualProtestul fermierilor. Revendicările cerute

Protestul fermierilor. Revendicările cerute

Asociația Obștească Forța Fermierilor la 21 iunie a organizat un protest de avertizare a agricultorilor în 14 raioane ale țării. La evenimentul au participat peste 350 unități de tehnică agricolă și aproximativ 700 de fermieri și mecanizatori.

«Am protestat împotriva scumpirilor exorbitante a motorinei, fertilizanților, pesticidelor, semințelor, pieselor de schimb și inacțiunilor autorităților abilitate în vederea atenuării impactului acestor majorări asupra sectorului agroindustrial. Am revoltat, la fel, în contextul blocării exportului de grâu și acordurilor de cartel pe piețele agroalimentare și petroliere», — se spune în mesajul Forței Fermierilor.

Potrivit asociației, fermierii au venit cu niște revendicări economice reale, care sunt necesare să fie realizate urgent pentru salvarea fermierilor mici și mijlocii și care în mare parte au fost recunoscute drept rezonabile de către Guvern și Parlament.

La protest nu a apărut nici o lozincă politică, iar două tentative de politizat manifestații au fost imediat curmate. În cadrul protestelor nu a fost înregistrat nici un accident și nu a fost blocat nici un drum.

«Forța Fermierilor este gata să colaboreze constructiv cu guvernare în vederea elaborării promte a deciziilor ce țin de îndeplinirea cerințelor producătorilor agricoli, precum și la elaborarea altor politici benefice sectorului agroindustrial», — spun agricultorii.

Totodată, Asociația declară că dacă semnal de alarmă de azi nu va fi auzit, fermierii vor continua proteste cu tehnică în mișcare.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer senin
31.2 ° C
31.2 °
31.2 °
37 %
3.6kmh
0 %
lun
31 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
28 °
vin
30 °
Tehgaz Grup S.R.L.