Industrii
AcasăActualProprietarul a două fabrici de sticlă din Moldova va reconstrui o fabrică...

Proprietarul a două fabrici de sticlă din Moldova va reconstrui o fabrică de sticlă distrusă în Ucraina

Grupul austro-elvețian Vetropack, care deține două fabrici de sticlă în Moldova, va reconstrui fabrica de sticlă din Gostomel, Ucraina, distrusă după invazia rusă. Pierderile cauzate de distrugerea fabricii se ridică la aproape 32 de milioane de euro, relatează MoldStreet.

La cinci luni de la izbucnirea războiului din Ucraina, Johann Reiter, șeful Vetropack, a fost nevoit să concedieze două treimi din angajații săi ucraineni. Înainte de aceasta, compania avea 600 de angajați.

„Dacă nu mai poți să plătești oamenii și să le oferi locuri de muncă, atunci trebuie să iei decizii raționale”, a comentat el decizia sa pentru postul de televiziune elvețian SRF.

Cu toate acestea, compania a înființat un fond de sprijin pentru angajații din Ucraina și a strâns aproape un milion de franci, adică peste un milion de euro. Acest lucru s-a datorat cererii puternice de sticlă din partea fabricilor din Elveția, Austria și Europa de Est și prețurilor ridicate ale produselor Vetropack, care continuă să aducă profit companiei.

„Așa că acum reconstruim uzina din Gostomel și, în primul rând, reparăm cuptoarele de topire. Sperăm că vom putea relua producția în Ucraina în acest an”, spune Reiter.

De menționat că, în vara anului 2020, Vetropack Austria Holding, o filială a companiei elvețiene Vetropack, a cumpărat două fabrici în Moldova: Glass Container Company și Glass Container Prim. Aceste companii au fuzionat pentru a forma Glass Container Company în 2022.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °