AcasăAgriculturaProducătorii și exportatorii de fructe moldoveni participă la o expoziție internațională de...

Producătorii și exportatorii de fructe moldoveni participă la o expoziție internațională de la Moscova

În perioada 21-24 septembrie, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct participă, pentru al 10-lea an consecutiv, la Expoziția Internațională WorldFood Moscow, care este cel mai important eveniment din sectorul de produse agroalimentare și fructe proaspete din spațiul CSI, Mongolia și India.

Potrivit Moldova Fruct, în acest an, cinci companii reprezintă Asociația și sectorul de fructe proaspete moldovenești potențialilor cumpărători. Participarea la expoziție este organizată de Moldova Fruct cu suportul Agenției de Investiții.

„Participarea celor cinci companii în cadrul standului comun „Moldova un gust deosebit” urmărește scopul de a familiariza profesioniștii din comerțul cu fructe proaspete cu ultimele realizări ale producătorilor și exportatorilor de fructe autohtoni”, a menționat directorul executiv Moldova Fruct, Iurie Fală.

El a precizat că, în cadrul expoziției, reprezentanții Moldova Fruct au discutat cu un șir de potențiali cumpărători de la rețelele de magazine din Federația Rusă, Belarus și India.

Conform prognozelor, în anul 2021, Moldova va recolta peste 600 mii tone de mere.

 

Foto: Moldova Fruct

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică – cu Irina Popa

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi stăm de vorbă cu o persoană, farmecul căreia surprinde de la prima întâlnire. Scurtă prezentare: Irina Popa...
Papir Print Ro DI-4381
Chișinău
cer fragmentat
3.7 ° C
3.9 °
2.2 °
85 %
2.7kmh
75 %
lun
10 °
mar
14 °
mie
15 °
joi
15 °
vin
16 °
Boncom Ro_DI_4405