AcasăOrganizatiiProcuratura Anticorupție a dezvăluit detaliile perchezițiilor efectuate la ex-directorul Moldtelecom

Procuratura Anticorupție a dezvăluit detaliile perchezițiilor efectuate la ex-directorul Moldtelecom

În urma perchezițiilor de vineri, 26 noiembrie, la fostul viceministru al Economiei și ex-directorul SA „Moldtelecom”, Vitalie Iurcu, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită, Procuratura Anticorupție vine cu detalii.

În urma celor șapte percheziții efectuate de către procurorii anticorupție în comun cu angajații SPIA a MAI la ex-directorul SA „Moldtelecom” și rudele acestuia, au fost ridicate 10 telefoane mobile, peste 50 de suporturi optice, un laptop, un calculator, înscrisuri de ciornă și mai multe documente.

Potrivit imaginilor video publicate de PA, în locuința lui Iurcu a fost depistată o sumă impunătoare de bani – în euro, dolari și lei moldovenești. Totodată, acesta păstra în locuința sa arme, inclusiv mai multe obiecte de valoare, care fiind cercetate la fața locului în prealabil, cu implicarea specialistului, s-a constat că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală și din care s-a stabilit rolul mai multor persoane care au calitate de intermediari ai familiei fostului demnitar, ca urmare a unei tranzacții imobiliare.

„Despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare”, precizează PA.

Vitalie Iurcu a fost unul dintre cei mai bogați funcționari din cadrul Guvernului Filip, potrivit Mold-Street. Doar în 2018 a încasat din salarii și indemnizații circa 1,5 milioane de lei, iar familia sa din vânzarea de locuințe a obținut venituri de circa 10 milioane lei.

Iurcu a activat o perioadă în Consiliul de administrație al Fincombank, în anii 2007-2009, a fost director general al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică, după care, în 2009-2015, a deținut funcția de director general al SA Moldtelecom.

Ulterior, a ocupat funcția de viceministru al Economiei și secretar de stat.

alocapitala
bazadedate

Veaceslav Ioniță: Anul 2021 va intra în istorie ca anul prețurilor

Analistul economic, Veaceslav Ioniță a declarat că anul 2021 va intra în istorie ca anul inflației sau anul prețurilor. Potrivit lui, toate prețurile care...
Imona Grup ro DI-4368
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Casalot Ro DI_4408