AcasăTransport și comunicațiiPrimăria Chișinău a achiziționat zece autovehicole pentru deszăpezirea drumurilor

Primăria Chișinău a achiziționat zece autovehicole pentru deszăpezirea drumurilor

Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a anunțat la ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale că licitația pentru achiziționarea a zece mașini de tip Hako a fost finalizată iar autovehicolele vor fi livrate în această săptămână către direcția pe care o conduce.

Este cea de a treia licitație pentru procurarea echipamentului de deszăpezire a drumurilor pe care a desfășurat-o Direcția locativ-comunală și amenajare în anul curent. În 2021 această subdiviziune a mai procurat: cinci furgonete basculante pentru evacuarea zăpezii și tractoare dotate cu remorcă, lame și perii.

Împreună cu cele zece mașini de tip Hako dotate cu lame și perii, procurate recent, subdiviziunea municipalității dispune în total de: 24 mașini Hako City Master, dotate cu mecanisme de deszăpezire, lamă, perie și sărăriță; 22 tractoare MTZ cu mecanisme de curățare, lamă și perie; 5 tractoare LSR 60 cu lamă și perie; 15 tractoare LSXR 50 cu lamă și perie; 5 mini-încărcătoare cu lamă-plug, perie și sărărițe; 10 furgonete basculante pentru curățarea stațiilor de așteptare, a platformelor de depozitare a deșeurilor.

De asemenea, pentru combaterea poleiului și deszăpezirea trotuarelor, aleilor, străzilor și curților blocurilor de locuințe, Direcția locativ-comunală dispune de un stoc de cca 1 200 tone de sare și 10 tone material antiderapant lichid – clorură de calciu.

Foto: zakupka.com

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică”

Noi deschidem un nou ciclu de știri pe Business Pages sub denumirea "Trei întrebări fără politică". Oaspeții rubricii vor fi, în general, oameni de...
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
MGM ro DI-4357