AcasăConstrucțiiPrimăria Ceadâr-Lunga pregătește un proiect care va asigura o mie de locuri...

Primăria Ceadâr-Lunga pregătește un proiect care va asigura o mie de locuri noi de muncă

Autoritățile municipiului Ceadâr-Lunga sunt preocupate în prezent de crearea condițiilor necesare pentru a stabili colaborarea cu un investitor care va deschide în localitate până la o mie de noi locuri de muncă. Despre aceasta a spus presei regionale din UTA Gagauz-Yeri primarul orașului Anatoli Topal.

Este vorba de construcția unei fabrici de croitorie, cu o suprafață de 5200 de metri pătrați. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Ceadâr-Lunga a susținut deja prima etapă a unui concurs de programe, lansat de Agenția de Dezvoltare Regională din autonomia găgăuză.

„Acum suntem în așteptarea celei de-a doua etape a concursului. Sper foarte mult să-l trecem cu bine, pentru că, în caz de câștig, pentru construcția acestei fabrici vom putea accesa din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) 22,5 milioane de lei. Conform planurilor, la această întreprindere vor putea fi angajați aproximativ o mie de lucrători”, a explicat pentru gagauzinfo.md Anatoli Topal.

Pentru realizarea acestui proiect, autoritățile din Ceadâr-Lunga au semnat deja un acord bilateral cu un investitor din Turcia. „Conform acestui acord, investitorul se obligă să aloce minim cinci milioane de lei din mijloacele proprii, banii fiind direcționați pentru infrastructura clădirii, rețelele de apă, canalizare, electricitate şi gaze. De asemenea, investitorul va asigura echipamentul şi va deschide circa o mie de locuri de muncă. La rândul nostru, vom asigura selectarea angajaților şi resursele umane. Pentru noi este foarte important să readucem investitorul în oraș. În urma acestui fapt va avea de câștigat şi localitatea, şi întreg bugetul Găgăuziei”, a precizat primarul municipiului Ceadâr-Lunga, Anatoli Topal.

Dacă acest proiect va fi aprobat, atunci FNDR va aloca 22,5 milioane de lei, iar 11 milioane de lei vor fi distribuiți din bugetul UTA Gagauz-Yeri. Clădirea fabricii de confecții se preconizează să fie construită în trei ani.

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” cu Iurie Ambros

Astăzi, la noi întrebări răspunde Iu. Ambros. Despre acest participant la dialog putem să vorbim mult. Însă vom spune concis: Iurie Ambros – este...
Imona Grup ro DI-4368
Chișinău
cer fragmentat
8.9 ° C
9.2 °
8.9 °
98 %
1.5kmh
75 %
mie
10 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
20 °
Dum
25 °
Mabicom Construct ro DI-4362