Industrii
AcasăActualPrețuri record la carburanți! Motorina este foarte aproape de 31 de lei

Prețuri record la carburanți! Motorina este foarte aproape de 31 de lei

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru perioada 11-16 iunie, noile prețuri la produsele petroliere. Benzina se scumpește cu 32 de bani și va costa 33,55 lei, iar motorina cu 51 de bani și ajunge foarte aproape de 31 de lei – 30,91 lei.

În acest context, ANRE menționează că atestă în continuare o creștere fără precedent a prețurilor pentru carburanți la bursele internaționale. Doar în cadrul ultimei sesiuni, prețul unei tone de benzină a crescut cu 41 $/tona și a ajuns la un nou nivel record de aproape 1500 $/tona. În cazul motorinei creșterea a fost de 42 $/tona, ajungând la un nou maxim de 1370 $/tona.

”Cotațiile record pentru produsele derivate din petrol vin să confirme prognozele făcute la începutul lunii în cadrul unui interviu pentru publicația germană Spiegel de către directorul executiv al Agenției Internaționale pentru Energie, Fatih Birol, care anticipa o majorare semnificativă a prețurilor la carburanți în sezonul vacanțelor, atunci când cererea de combustibil în Europa și SUA va crește esențial. Motivele invocate de către oficialul AIE erau sancțiunile europene împotriva Federației Ruse și politicele de export înăsprite în alte țări ale lumii. Totodată, Fatih Birol estima că actuala criză energetică depășește ca amploare șocurile petroliere din anii 70”, se arată într-un comunicat ANRE.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Tehgaz Grup S.R.L.
Chișinău
ploaie ușoară
23.9 ° C
25.2 °
23.9 °
55 %
1kmh
0 %
vin
24 °
sâm
33 °
Dum
32 °
lun
33 °
mar
35 °
Casalot Ro DI_4408