Industrii
AcasăActualPrețul de achiziție a energiei electrice pentru Moldova va scădea. Cât vom...

Prețul de achiziție a energiei electrice pentru Moldova va scădea. Cât vom plăti?

Prețul de achiziție al energiei electrice pentru Moldova va scădea cu 7 USD la 66 USD per 1 MWh. Compania de stat Energocom a prelungit contractul cu MoldGRES, cu sediul în Transnistria. Contractul a fost încheiat pe șase luni – până la 1 octombrie.

Potrivit contractului, Energocom va cumpăra lunar de la MoldGRES circa 282.000 MWh, ceea ce reprezintă mai mult de 90% din necesarul de energie electrică al Republicii Moldova. Pretul de achizitie este mai mic decat cel precedent cu 9,6%.

În plus, Energocom va continua să cumpere energie electrică de la compania românească Nuclearelectrica. În aprilie, compania plănuiește să cumpere 17,4 mii MWh la 450 de lei românești pe 1 MWh (aproximativ 91 de euro).

„Contractul ne va permite să furnizăm consumatorilor finali energie electrică și funcționarea stabilă a sistemului energetic. În plus, durata de șase luni a contractului ne oferă un grad mai mare de stabilitate și predictibilitate”, a spus ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Reducerea prețului de achiziție poate duce în cele din urmă la tarife mai mici pentru consumatori. Dar asta se va întâmpla după ce companiile vor solicita ajustări de tarife, iar ANRE va face calculele necesare.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
26.2 ° C
26.2 °
26.2 °
27 %
6.7kmh
0 %
mar
26 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
18 °