Industrii
AcasăActualPresa din Republica Moldova va beneficia de scutiri fiscale

Presa din Republica Moldova va beneficia de scutiri fiscale

În Republica Moldova, unele instituții media vor beneficia de scutiri fiscale. Este vorba despre redacțiile noi care produc doar conținut local în primii trei ani de activitate, portalurile care difuzează știri gratuite, producătorii de presă independenți, distribuitorii de presă scrisă și investitorii locali și străini care investesc în presa integral locală. Aceste măsuri sunt prezentate în proiectul Programului național de dezvoltare a mass-media 2023-2026.

De asemenea, mass-media vor beneficia de concesii vamale la importurile de instalații și echipamente pentru industria lor. În același timp, mass-media locale și regionale vor avea acces mai ușor la ajutorul de stat și va fi elaborat un cadru legal pentru a crea un sistem național de sprijinire a mass-media.

În plus, Moldova va lua măsuri pentru a preveni pozițiile dominante și pentru a încuraja concurența loială în domeniul mass-media și al publicității comerciale.

Proiectul include, de asemenea, activități și programe educaționale pentru a îmbunătăți educația jurnaliștilor și pentru a consolida activitățile Consiliului de Presă.

Parlamentul va examina proiectul până la sfârșitul lunii mai.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °