Industrii
AcasăActualPremier Energy a debranșat încă două puncte de consum ale companiei Apă-Canal....

Premier Energy a debranșat încă două puncte de consum ale companiei Apă-Canal. Va fi apă în Chișinău?

Din cauza datoriilor Apă-Canal Chișinău (ACC), Premier Energy a închis două puncte de consum de energie electrică din clădirea administrativă a ACC. Acest lucru a fost anunțat de serviciul de presă al Premier Energy.

„Având în vedere că situația de rambursare a datoriei de energie electrică a ACC nu s-a schimbat semnificativ și nu au fost oferite condiții reale de plată, Premier Energy a notificat furnizorul că va fi nevoit să își exercite dreptul legal de a deconecta unitățile de consum de energie pe 2 februarie pentru a preveni creșterea datoriei”, scrie în comunicatul furnizorului de energie electrică.

Premier Energy a adăugat că cele două puncte de consum de energie electrică deconectate afectează doar consumul clădirii administrative a ACC și nu vor afecta în niciun fel procesul de apă, canalizare și încălzire.

Compania a reamintit că datoria totală a furnizorului de apă către Premier Energy este de 68,6 milioane de lei.

Anterior, primarul Capitalei, Ion Ceban, a îndemnat cetățenii și companiile să se aprovizioneze cu apă, în condițiile în care Premier Energy a decis să întrerupă curentul electric în blocul central al ACC, unde se află toate posturile de comandă.

„Ne vom continua discuțiile cu Premier Energy. Este inacceptabil să intrăm într-o astfel de criză instigată de guvern. Astăzi, voi cere ca clădirile guvernului și parlamentului să fie deconectate cu prioritate de la sistemul de apă și canalizare”, a conchis Ceban.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Imona Grup ro DI-4368
Chișinău
cer senin
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
4 °
joi
8 °
vin
10 °
Sandar_Vs Ro DI-4340