AcasăServicii"Piața fără interese ascunse". ANRE a schimbat furnizorul de ultimă opțiune a...

„Piața fără interese ascunse”. ANRE a schimbat furnizorul de ultimă opțiune a energiei electrice, controlat de ex-deputatul Andronache

Furnizare Energie SRL, compania despre care s-au făcut mai multe investigații jurnalistice în care este suspectată de acțiuni ilegale, a informat ANRE despre imposibilitate de a continua livrările de energie electrică. În acest sens, toți clienții companiei vor fi preluați de ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord”, a anunțat Andrei Spînu.

„Piața energetică trebuie să fie una corectă, transparentă și fără interese ascunse. Se pare că au început să se miște lucrurile în acest sens”, a scris Spînu pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, 3 decembrie 2021, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al ANRE a fost adoptată Hotărârea privind asigurarea furnizării de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor deserviți de furnizorul SRL „Furnizare Energie”.

Având în vedere notificarea depusă de către SRL „Furnizare Energie”, potrivit căreia compania este în imposibilitate de a furniza energie electrică către consumatorii finali începând cu data de 04.12.2021 din motivul că producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС” nu poate confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp, Consiliul de Administrație al ANRE a obligat furnizorii ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor finali deserviți de SRL „Furnizare Energie”, începând cu data de 04.12.2021 și să pună la dispoziţia acestora contractele de furnizare a energiei electrice, în formă scrisă, în termen de cel mult 8 zile calendaristice de la data începerii furnizării fizice a energiei electrice.

Totodată, operatorii de sistem ÎS „Moldelectrica”, ÎCS „Premier Energy Distribution” S.A. și „RED Nord” S.A. vor prezenta imediat de la recepționarea hotărârii respective, furnizorilor de ultimă opţiune, informaţiile despre consumatorii finali care urmează a fi preluaţi de către aceștia.

alocapitala
bazadedate

Viorel Gîrbu: Economia domeniului privat a fost ignorată

În opinia expertului economic Viorel Gîrbu, calitatea creșterii economice arată de fapt că procesele nu sunt cele mai favorabile, scrie Agora. „Lecțiile la care putem...
Policontract DI_4403
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Intertext ro DI-4356