AcasăConstrucțiiPeste 7 200 de contracte de locațiune au fost înregistrate în primele...

Peste 7 200 de contracte de locațiune au fost înregistrate în primele luni ale anului

În perioada lunilor ianuarie – mai 2021, la Serviciul Fiscal de Stat s-au înregistrat 7 231 de contracte de locațiune/chirie, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în această perioadă au fost identificate 2 645 de persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile.

Totodată, la 311 persoane fizice ce dau în chirie și nu s-au conformat prevederilor legale au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 244 mii de lei, penalități – 26,3 mii de lei și amenzi – 56,6 mii de lei.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, în conformitate prevederile Codului fiscal, subiecții impunerii persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosință (locațiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

Persoanele menționate sunt obligate, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul la Serviciul Fiscal de Stat. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat.

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

În rubrica ”Trei întrebări fără politică” discutăm cu Tatiana Morari

Scurtă prezentare: Tatiana Morari – directoarea Agenției de publicitate «Makler Plus». După specialitate – programator. O doamnă fermecătoare și totodată un conducător ferm...
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
cer senin
8.3 ° C
8.3 °
7.2 °
74 %
3.1kmh
0 %
joi
10 °
vin
12 °
sâm
5 °
Dum
8 °
lun
13 °
Imona Grup ro DI-4368