AcasăConstrucțiiPeste 7 200 de contracte de locațiune au fost înregistrate în primele...

Peste 7 200 de contracte de locațiune au fost înregistrate în primele luni ale anului

În perioada lunilor ianuarie – mai 2021, la Serviciul Fiscal de Stat s-au înregistrat 7 231 de contracte de locațiune/chirie, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în această perioadă au fost identificate 2 645 de persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile.

Totodată, la 311 persoane fizice ce dau în chirie și nu s-au conformat prevederilor legale au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 244 mii de lei, penalități – 26,3 mii de lei și amenzi – 56,6 mii de lei.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, în conformitate prevederile Codului fiscal, subiecții impunerii persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosință (locațiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

Persoanele menționate sunt obligate, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul la Serviciul Fiscal de Stat. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat.

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” cu Iurie Ambros

Astăzi, la noi întrebări răspunde Iu. Ambros. Despre acest participant la dialog putem să vorbim mult. Însă vom spune concis: Iurie Ambros – este...
Casalot Ro DI_4346
Chișinău
cer acoperit de nori
7.7 ° C
8.2 °
7.7 °
97 %
0.5kmh
90 %
joi
12 °
vin
18 °
sâm
20 °
Dum
25 °
lun
19 °
Papir Print Ro DI-4381