Industrii
AcasăActualPeste 300 de mii de chișinăuieni urmează să achite impozitul pentru bunurile...

Peste 300 de mii de chișinăuieni urmează să achite impozitul pentru bunurile imobiliare

Peste 300 de mii de chișinăuieni urmează să achite impozitul pentru bunurile imobiliare. Potrivit legislației, taxele sunt achitate până pe 30 iunie curent. Pentru neachitarea impozitului la timp, se aplică penalitatea de 0, 0301% pentru fiecare zi de întârziere, transmite moldpres.

Solicitată de agenție, șefa Direcției colectarea impozitelor și taxelor locale, Cristina Vizitiu, a specificat că banii sunt încasați în bugetul local. „Conform legislației, avizele de plată sunt expediate până pe 15 iunie, însă ne străduim să o facem până la mijlocul lunii mai, astfel încât cetățenii să reușească să achite impozitul până la data indicată. De obicei, taxele sunt achitate de circa 85% din contribuabili. În acest an, cotele impozitului au rămas la fel”, a spus Cristina Vizitiu.

Acesta este al doilea an consecutiv când cetățenii nu mai beneficiază de o reducere de 15% la achitarea impozitului până la data de 30 iunie, în urma unei modificări legislative operate la Codul Fiscal.

Potrivit unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău, cota impozitului pentru bunurile imobile cu destinație locativă a fost stabilită în mărime de 0,185% din valoarea estimată în scopul impozitării, care se efectuează de către organul cadastral.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Papir Print Ro DI-4406
Chișinău
ceață
13.3 ° C
13.3 °
13.2 °
99 %
0.5kmh
100 %
mie
23 °
joi
27 °
vin
26 °
sâm
29 °
Dum
20 °
Tehgaz Grup S.R.L.