AcasăTransport și comunicațiiPe traseele din țară ar putea fi instalate sisteme de cântărire în...

Pe traseele din țară ar putea fi instalate sisteme de cântărire în mișcare a camioanelor

Reprezentanții Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) și Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au efectuat recent o vizită de lucru în Cehia, în cadrul Programului „Schimb de experiență, dezvoltarea capacităților și implementarea studiilor pentru sistemele de cântărire în mișcare”.

Drumarii au avut şi o întâlnire cu reprezentanții Ministerului ceh al Industriei și Comerțului, companiei “Smartplan”, care a prezentat studiul “Evaluarea fezabilității, aplicării sistemelor de cântărire în mișcare (WIM – weight in motion) în Republica Moldova”.

Delegaţia a vizitat compania cehă “Cross Zlin”, unde a fost prezentat procesul de monitorizare a sistemului de cântărire în mișcare și cel de asamblare a dispozitivelor, precum și inspectarea stațiilor în patru locații. Funcțiile sistemului de cântărire în mișcare includ măsurarea dimensiunii vehiculului, detectarea roților duble și multiple, clasificarea extinsă a vehiculelor și măsurarea vitezei acestora, afișarea informațiilor personalizate cu mesaje variabile, timpul de călătorie și studiul direcțional, colectarea taxelor în funcție de greutatea reală a vehiculului și altele.

„Pentru implementarea cu succes a unui sistem WIM în Republica Moldova, este recomandată selectarea a cinci locații corespunzătoare pentru instalarea cântarelor. Ulterior, în cadrul acestor locații se vor efectua măsurări și studii pentru a alege locul optim pentru instalarea stațiilor, luând în considerare avantajele și dezavantajele fiecărui amplasament. Cele mai potrivite locații sunt drumurile recent reabilitate, pentru a asigura protejarea celor mai valoroase investiții”, indică ASD.

Vizita în Cehia a fost desfășurată în contextul implementării de către ASD a proiectului platformei tehnologiilor inteligente de trafic INVIPO cu extinderea sistemului prin adăugarea componentei de cântărire în mișcare a transportului auto de mare tonaj.

Foto: ASD
alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” cu Iurie Ambros

Astăzi, la noi întrebări răspunde Iu. Ambros. Despre acest participant la dialog putem să vorbim mult. Însă vom spune concis: Iurie Ambros – este...
Lantaur ro DI-4376
Chișinău
cer fragmentat
-4.1 ° C
-3.9 °
-6.8 °
77 %
0.5kmh
75 %
mar
-3 °
mie
2 °
joi
3 °
vin
3 °
sâm
2 °
Real Business Ro DI_4410