Industrii
AcasăTransport și comunicațiiPe traseele din țară ar putea fi instalate sisteme de cântărire în...

Pe traseele din țară ar putea fi instalate sisteme de cântărire în mișcare a camioanelor

Reprezentanții Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) și Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au efectuat recent o vizită de lucru în Cehia, în cadrul Programului „Schimb de experiență, dezvoltarea capacităților și implementarea studiilor pentru sistemele de cântărire în mișcare”.

Drumarii au avut şi o întâlnire cu reprezentanții Ministerului ceh al Industriei și Comerțului, companiei “Smartplan”, care a prezentat studiul “Evaluarea fezabilității, aplicării sistemelor de cântărire în mișcare (WIM – weight in motion) în Republica Moldova”.

Delegaţia a vizitat compania cehă “Cross Zlin”, unde a fost prezentat procesul de monitorizare a sistemului de cântărire în mișcare și cel de asamblare a dispozitivelor, precum și inspectarea stațiilor în patru locații. Funcțiile sistemului de cântărire în mișcare includ măsurarea dimensiunii vehiculului, detectarea roților duble și multiple, clasificarea extinsă a vehiculelor și măsurarea vitezei acestora, afișarea informațiilor personalizate cu mesaje variabile, timpul de călătorie și studiul direcțional, colectarea taxelor în funcție de greutatea reală a vehiculului și altele.

„Pentru implementarea cu succes a unui sistem WIM în Republica Moldova, este recomandată selectarea a cinci locații corespunzătoare pentru instalarea cântarelor. Ulterior, în cadrul acestor locații se vor efectua măsurări și studii pentru a alege locul optim pentru instalarea stațiilor, luând în considerare avantajele și dezavantajele fiecărui amplasament. Cele mai potrivite locații sunt drumurile recent reabilitate, pentru a asigura protejarea celor mai valoroase investiții”, indică ASD.

Vizita în Cehia a fost desfășurată în contextul implementării de către ASD a proiectului platformei tehnologiilor inteligente de trafic INVIPO cu extinderea sistemului prin adăugarea componentei de cântărire în mișcare a transportului auto de mare tonaj.

Foto: ASD

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
nori împrăștiați
34.4 ° C
34.4 °
29.2 °
39 %
5.1kmh
40 %
Dum
32 °
lun
33 °
mar
26 °
mie
32 °
joi
28 °
Policontract DI_4403