Industrii
AcasăActualPe parcursul ultimelor 3 săptămâni prețul motorinei a scăzut cu peste 3...

Pe parcursul ultimelor 3 săptămâni prețul motorinei a scăzut cu peste 3 lei. Cât vor costa carburanții mâine?

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică(ANRE) a stabilit noile prețuri la carburanți pentru ziua de mâine, 08 decembrie. Astfel, un litru de benzină se ieftinește cu 25 de bani și va costa 24,02 lei, iar un litru de motorină se ieftinește cu 27 de bani și va costa – 24,10 lei.

ANRE explică că pe parcursul ultimelor 3 săptămâni se atestă o scădere constantă a prețurilor la carburanți la bursele internaționale, fapt care se reflectă și în prețurile la pompă calculate de ANRE.

”Pe parcursul acestui an nivelul de referință pe plan internațional al petrolului a atins cele mai scăzute cotații. Și asta se întâmplă în pofida relaxării restricțiilor de COVID în China care este principalul importator de țiței sau intrarea în vigoare a plafonării prețului și embargoului european asupra petrolului rusesc”, menționează Agenția.

Potrivit Trading Economics, acest fapt se datorează parțial scăderii cererii de petrol la nivel global condiționată de temerile tot mai mari a unei posibile recesiuni a economiei mondiale, cauzată de inflația constantă ridicată care afectează tot mai mult cheltuielile de consum.

Potrivit ANRE, în baza acestor evoluții, precum și a Metodologiei aplicate de ANRE, doar pe parcursul a ultimelor trei săptămâni, prețul la benzina COR 95 a scăzut cu 2,84 lei/litru, ceea ce constituie 10,6%, iar la motorina standard cu 3,05 lei/litru sau cu 11,22%.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
cer acoperit de nori
-1.7 ° C
-0.8 °
-1.7 °
74 %
6.7kmh
100 %
Dum
-2 °
lun
-1 °
mar
0 °
mie
1 °
joi
2 °
Intertext ro DI-4356