AcasăAgrementPe 24 decembrie se va da startul târgului de Crăciun

Pe 24 decembrie se va da startul târgului de Crăciun

Mîine pe 24 decembrie, la Chișinău, va fi lansat Târgul de Crăciun. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în data de 20 decembrie, a anunțat că, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”, lucrările de amenajare a târgului sunt în toi. La evenimentul de lansare sunt invitați toți cetățenii, iar potrivit ministrului va participa și conducerea Republicii Moldova, transmite NewsMaker.

„Târgul de Crăciun va fi lansat oficial pe 24 decembrie la ora 18:00, unde vom participa alături de conducerea de vârf a țării la manifestațiile de lansare. Va fi Maia Sandu, Natalia Gavrilița și Igor Grosu”, a precizat Prodan.

„Târgul de Crăciun” își va întâmpina oaspeții cu o atmosferă de sărbătoare, creată de mii de luminițe. Pentru vizitatori vor fi amenajate mai multe zone de agrement, iar copii vor putea intra în căsuța lui Moș Crăciun. Totodată, mai mulți bucătari profesioniști vor pregăti diferite delicii culinare, iar meșterii populari își vor expune și vinde creațiile.

Pe ecranul LED instalat în scuar, vor fi difuzate live concertele din incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Pe scenă vor urca artiști precum Vali Boghean, Alex Calancea Band, Cătălin Josan, surorile Osoianu, Cristina Scarlat, Pasha Parfeni, Nadia Trohin și alți interpreți.

Ministrul a spus că manifestarea organizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă prevede mai multe componente. „Una este „Povestea de iarnă”. Aceasta se va desfășura la centrele de plasament, case de copii, azilurile pentru persoanele în vârstă, în 6 localități ale țării. „Lupii” lui Alex Calancea și surorile Osoianu vor fi cei care vor colinda sate și orașe”, a spus ministrul. 

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică cu Oleg Sliusarenco

Oleg Sliusarenco a răspuns la trei întrebări fără politică. Scurtă prezentare: economist de profesie. Profesional cu o experiență de 20 de ani în analiza pieței...
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Papir Print Ro DI-4406