Industrii
AcasăActualParlamentul European a votat rezoluția prin care cere acordarea statutului de stat...

Parlamentul European a votat rezoluția prin care cere acordarea statutului de stat candidat Ucrainei și Moldovei

Deputații europeni au votat în plenul Parlamentului European rezoluția prin care cere acordarea statutului de stat candidat Ucrainei și Republicii Moldova. Rezoluția a fost susținută cu 529 de voturi. Anunțul a fost făcut pe 23 iunie de europarlamentarul român Siegfried Mureșan, transmite NewsMaker

Cetățenii celor două țări merită perspectivă europeană și merită acordarea statutului de stat candidat, a mai spus Mureșan.

„Ucrainenii luptă de 4 luni cu arma în mână pentru valori europene, pentru democrație, pentru un viitor european. Cetățenii Republicii Moldova au primit cu brațele deschise peste jumătate de milion de refugiați ucraineni, oferindu-le hrană, adăpost și îngrijire medicală. Acționând în felul acesta, Republica Moldova și cetățenii săi au dovedit, fără îndoială, că acționează în spirit european”, a continuat Siegfried Mureșan

În rezoluția votată astăzi, Parlamentul European, cere Consiliului European ca, la reuniunea de săptămâna aceasta, să acorde statutul de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova și să ofere Georgiei o perspectivă europeană.

Anintim că, pe data de 5 mai Parlamentul European a votat o Rezoluție prin care solicită Consiliului European și Comisiei Europene să acorde Republicii Moldova statutul de stat candidat la Uniunea Europeană. Totodată, Comisia Europeană pe 17 iunie a recomandat acordarea statutului de candidat Moldovei.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer senin
31.1 ° C
31.2 °
31.1 °
89 %
4kmh
0 %
vin
33 °
sâm
33 °
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
Birotix Com ro DI-4407