AcasăAgriculturaPână la 18 iunie pot fi depuse cereri de solicitare a subvențiilor...

Până la 18 iunie pot fi depuse cereri de solicitare a subvențiilor în domeniul agroindustrial

Agenția de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură (AIPA) a amintit că, până la 18 iunie, solicitanții eligibili pot depune cererile de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial.

Potrivit instituției, subvențiile în avans sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale, depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

„Cererile de solicitare a subvențiilor în avans pot fi depuse de tineri, femeile fermieri și migranții reveniți, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritizate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, după cum urmează: stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice; stimularea investițiilor pentru procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora; stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare etc.”, indică AIPA.

Cererile vor fi examinate de AIPA, conform procedurilor Regulamentului, iar evaluarea și selectarea finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție.

Suportul statului constituie 65% din valoarea proiectului, ce nu va depăși un milion de lei. Plățile vor fi efectuate în două tranșe: prima – 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile; a doua – 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

foto: severineanudenis.weebly.com
Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

În rubrica ”Trei întrebări fără politică” discutăm cu Tatiana Morari

Scurtă prezentare: Tatiana Morari – directoarea Agenției de publicitate «Makler Plus». După specialitate – programator. O doamnă fermecătoare și totodată un conducător ferm...
Boncom Ro_DI_4339
Chișinău
cer senin
22.7 ° C
22.7 °
21.2 °
60 %
0.5kmh
0 %
Dum
23 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
16 °
joi
18 °
Panmobili ro DI-4359