Industrii
AcasăActualPână în iulie, zborurile anulate de Air Moldova vor fi preluate de...

Până în iulie, zborurile anulate de Air Moldova vor fi preluate de alte companii aeriene. Este promisiunea premierului

Premierul Dorin Recean a promis că, până în iulie 2023, alte companii aeriene vor prelua zborurile anulate de Air Moldova. În plus, vor apărea noi destinații. El a declarat acest lucru în cadrul unei vizite la Taraclia.

Potrivit acestuia, guvernul negociază în prezent cu companii poloneze, maghiare, românești și moldovenești, care ar putea să se extindă și să ia mai multe zboruri.

Recean a spus că Air Moldova a fost mințită de Partidul Șor, care a colectat bani de la populație și nu și-a respectat angajamentele.

„Acum, cei care au cumpărat bilete și nu au primit serviciul trebuie să depună o cerere și să primească despăgubiri. Iar cei care au înșelat compania vor plăti cu siguranță pentru asta și vor fi pedepsiți”, a precizat el.

Amintim că, Air Moldova a anulat zeci de zboruri și continuă să facă acest lucru. Compania a declarat că motivul a fost reprezentat de dificultățile financiare și de lipsa zborurilor disponibile. Anterior, angajații companiei au apelat la președinte, însă aceasta a spus că asistența financiară nu este de competența sa.

Autoritatea Aeronautică Civilă a ordonat companiei Air Moldova să ramburseze pasagerilor până la 6 mai 46 de zboruri anulate în perioada 21-25 aprilie. Ulterior, compania aeriană Air Moldova a anunțat că a depus pe data de 02 mai, în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei, care este un plan de acțiuni, ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor. Potrivit companiei, procedura de restructurare este soluția care ar permite investiții externe. Totodată, Air Moldova nu a reluat zborurile și vânzările de bilete după 15 mai.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °