Industrii
AcasăActualPana de curent ar putea să se repete. Care este cauza?

Pana de curent ar putea să se repete. Care este cauza?

În perioada 29-30 noiembrie, din cauza posibilelor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara. În caz de o astfel de situație, toate serviciile statului sunt pregătite să intervină și să restabilească livrarea de energie electrică în termeni restrânși. Declarația a fost făcută de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

În caddrul emisiunii In Profunzime de la PRO TV, el a mai spus că, pe 29 noiembrie, guvernul va discuta cu MoldGRES despre posibilitatea reluării alimentării cu energie electrică pe malul drept al Nistrului începând cu luna decembrie.

Acum, a spus el, Chișinăul negociază continuu cu MGRES.

În plus, Moldova este din nou în criză de energie electrică, deoarece Energocom nu a cumpărat-o începând cu 29 noiembrie de la bursa românească OPCOM. Este vorba despre 74% din volumul necesar.

Potrivit companiei de stat, principalul motiv este creșterea bruscă a prețurilor la energie electrică. Potrivit OPCOM, prețul mediu pe 29 noiembrie a fost de 450-500 de euro pe MWh.

Din cauza unui astfel de deficit, Moldelectrica va acoperi deficitul rezultat prin contracte de urgență cu furnizorii români.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer fragmentat
2.2 ° C
2.2 °
-0.8 °
49 %
8.2kmh
75 %
Dum
0 °
lun
-0 °
mar
0 °
mie
2 °
joi
1 °
Sandar_Vs Ro DI-4340