Industrii
AcasăActualOPCOM din România urmează să-și deschidă o filială în Republica Moldova pe...

OPCOM din România urmează să-și deschidă o filială în Republica Moldova pe care să fie tranzacționată electricitate

Operatorul pieții de energie electrică din România (OPCOM) urmează să-și deschidă o filială în Republica Moldova pe care să fie tranzacționată electricitate. Despre acest lucru a discutat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul vizitei, la sfârșitul săptămânii trecute, la București.
Energocom are din toamna trecută o sucursală în România, iar acest lucru a permis achiziții de energie electrică atunci când a existat deficit pe piața autohtonă. Delegația Ministerului Energiei din Republica Moldova a vizitat, vineri, companiile Transgaz și Transelectrica. La întrevederea cu conducerea operatorului român de gaze subiectele centrale au fost rutele de aprovizionare cu gaze naturale utilizate de țările din regiune și separarea sistemului de transport de gaze din Republica Moldova (unbundling).
În cadrul întâlnirii cu Directoratul Transelectrica, s-a discutat despre accelerarea proiectelor de dezvoltare și consolidare a infrastructurii energetice de transport, care să asigure creșterea capacității de schimb transfrontalier dintre România și Republica Moldova. Discuțiile au avut loc în contextul aprobării de către Guvernul României a Memorandumului de Înțelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale şi energie electrică din România şi Republica Moldova.
Totodată, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avut un dialog cu conducerea ANRE din România, cu care a convenit să fie multiplicat numărul întâlnirilor la nivel de experți, pentru a prelua bunele practici în ceea ce privește integrarea Republicii Moldova în sistemul energetic european.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °