Industrii
AcasăActualOmniSteel: Vrem o claritate. Ori facem investiția mai departe, ori mergem să...

OmniSteel: Vrem o claritate. Ori facem investiția mai departe, ori mergem să investim în altă țară

Reprezentanții companiei OmniSteel, specializată în prelucrarea oțelului, afirmă că, continuarea construcției Uzinei Metalurgice este sub semnul întrebării. Ei susțin că întâmpină bariere birocratice în acest proces. ”Vrem o claritate. Ori facem investiția mai departe, ori mergem să investim în altă țară”. Declarația a fost făcută astăzi, 03 mai, de acționarul OmniSteel, Valentin Eșanu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Încă în decembrie am lansat studiul de impact asupra mediului și împreună cu organele autorizate din RM am lucrat în strâns pentru a răspunde la toate întrebările pe acest subiect.  Ceea ce ne-am propus noi să facem este un lucru inedit pentru Republica Moldova, pentru că din 1985 până în prezent, nimeni nu a mai făcut un astfel de obiect, unul destul de complicat din punct de vedere tehnologic. Am așteptat o deschidere mai mare a autorităților implicate în acest proces să ne ajute în proiectarea acestui proiect, totuși noi vedem o reținere maximă pe subiectele date”, a declarat  Alexandru Rotaru, acționar-administrator OmniSteel.

El spune că, în data de 17 februarie a depus actele la ANSP în vederea confirmării amplasamentului uzinelor și tuturor aspectelor legate de sănătatea oamenilor, dar până astăzi încă se duc discuții.

Pe de altă parte, Valentin Eșanu a precizat că, pregătirea actelor pentru proiectarea uzinei a început jumătate de an în urmă, iar în tot acest timp a întâmpinat bariere birocratice la diferite semnături.

”Nu înțelegem ce se petrece și de ce se încearcă blocarea investiției noastre. Noi am văzut în spațiul public că se eliberează o autorizație de mediu temporară pentru activitatea unei uzine. Nu înțelegem cum se petrece și ce termeni juridici se folosesc. Noi începem a avea foarte mari dubii în privința cum se vor desfășura pașii mai departe”, susține acționarul.

Totodată, Alexandru Rotaru a spus că, deja a contractat o mulțime de antreprenori pe fiecare sector în parte. ”Toate aceste investiții se fac și scopul este să ducem proiectul până la capăt. Pentru noi este important ca statul să se asigure că condițiile de mediu, de joc, pentru toată lumea sunt la fel. În ultimii ani, în sectorul metalurgic din RM nu a fost nici o regulă și aș fi vrut foarte mult ca autoritățile care iau decizii și construiesc regulile de joc în această industrie să ne mai întrebe și pe noi ce ar putea face ca să rezolve situația în RM, care este unică pentru toată lumea”, a precizat el.

În context, Eșanu a atras atenția Guvernului RM: ”Am contractat companii, inclusiv străine, și am dat deja avansul pentru lucrările care vor fi efectuate. Ne facem griji pentru investiția care este. Vrem o claritate. Ori facem investiția mai departe, ori mergem să investim în altă țară”.

Menționăm că, compania OmniSteel, și-a anunțat în data de 02 decembrie 2021, proiectul de investiție pentru Republica Moldova, în valoare de 14 milioane de euro, care va genera 250 de locuri de muncă. Prezent la evenimentul de lansare, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a salutat gestul investitorilor și și-a exprimat încrederea că acest exemplu va fi urmat de alți investitori.

 

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer acoperit de nori
3.9 ° C
4.2 °
3.9 °
81 %
5.1kmh
100 %
mar
4 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
Real Business Ro DI_4410