Industrii
AcasăBusiness și guvernareObligațiunile emise de municipalitatea Chișinău vor fi plasate de către o bancă...

Obligațiunile emise de municipalitatea Chișinău vor fi plasate de către o bancă comercială

Primăria municipiului Chișinău și Moldova-Agroindbank au semnat un contract de prestare a serviciilor de intermediere la subscrierea/plasarea emisiunii de obligațiuni municipale.

Banca comercială a câștigat concursul demarat de Primăria municipiului Chișinău privind intermedierea emiterii de obligațiuni municipale pentru finanțarea alternativă a proiectelor municipalității.

Astfel, instituția bancară va asigura suportul necesar pentru dezvoltarea mecanismului de finanțare prin emisiunea de valori mobiliare, care va oferi posibilitatea atragerii investitorilor prin intermediul pieței de capital, precum și diversificarea instrumentelor de investire în condiții de maximă transparență.

Potrivit edilului capitalei, Ion Ceban, în urma semnării contractului, a fost dat startul procesului de elaborare a prospectului, serviciilor de intermediere la subscrierea și plasamentul obligațiunilor municipale. „În urma acestui proces, investitorii vor avea un interes sporit și o siguranță că banii vor fi direcționați pentru procurarea transportului public pentru capitală”, a declarat Ceban.

Obligațiunile municipale reprezintă valori mobiliare emise de orașe sau alte forme administrativ-teritoriale locale. Autoritățile locale pot realiza emisiuni de obligațiuni municipale pentru investiții capitale sau refinanțarea unei datorii pe termen lung contractată anterior, de asemenea, pentru investiții capitale.

foto: facebook.com
Sursa: moldpres.md

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.mgm.md/
https://casalot.md/ro/index.html
Chișinău
cer senin
25.5 ° C
27.2 °
25.5 °
22 %
3.6kmh
0 %
vin
24 °
sâm
28 °
Dum
24 °
lun
22 °
mar
25 °
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418