AcasăAgriculturaOameni de afaceri din România sunt interesaţi să investească în sectorul agroindustrial...

Oameni de afaceri din România sunt interesaţi să investească în sectorul agroindustrial din R. Moldova

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut ieri o întrevedere cu o delegație de oameni de afaceri din România, reprezentanți ai Grupului AGRICOVER și ai Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă. Scopul vizitei misiunii de afaceri a fost de a promova proiecte de afaceri și inițiative de responsabilitate socială în agricultură.

Părțile au discutat posibilitățile de stabilire a relațiilor de colaborare la nivel guvernamental în domeniul agriculturii și de intensificare a comunicării între producătorii de pe ambele maluri ale Prutului.

În context, partea română a declarat că intenționează să promoveze un model de agricultură performantă și să valorifice specificul național prin lansarea Programului „Tineri Lideri pentru Agricultură” în țara noastră.

“Prin intermediul Programului, vor fi oferite cinci burse de participare absolvenților de facultate, care vor prelua afacerea de familie în agricultură sau care vor dezvolta propria afacere în sectorul agricol. De asemenea, tinerii antreprenori vor fi încurajați să asigure continuitatea afacerilor în agricultură, să se implice în proiecte de responsabilitate socială și să își asume rolul de lider în propria afacere și în comunitatea rurală”, indică Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Membrii delegației au declarat, de asemenea, că în cadrul Programului, tinerii vor beneficia de stagii de pregătire și schimb de experiență pe diverse dimensiuni aferente agriculturii.

Foto: MAIA
Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

La „Trei întrebări fără politică” răspunde Galina Zablovscaia

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi, la întrebări răspunde Galina Zablovscaia. Scurtă prezentare: Galina Zablovckaia este inginer-electronist după specialitate. Şi-a început activitatea profesională...
Indexterm Ro DI-4300
Chișinău
cer acoperit de nori
7.7 ° C
8.2 °
7.7 °
97 %
0.5kmh
90 %
joi
12 °
vin
18 °
sâm
20 °
Dum
25 °
lun
19 °
Sandar_Vs Ro DI-4340