AcasăComerțO companie olandeză va livra 1 milion de metri cub de gaze...

O companie olandeză va livra 1 milion de metri cub de gaze naturale Republicii Moldova

Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a câștigat tenderul lansat de Energocom.

Potrivit Agenției Proprietății Publice, pe parcursul zilei de mâine compania olandeză va livra 1 milion de metri cub de gaze naturale Republicii Moldova.

Ieri seara, Guvernul a informat că a fost semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG. Achiziția a testat capacitatea de import al gazului din surse alternative și a balansat presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.

Conform Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, Guvernul se află în negocieri cu Federația Rusă și compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung. În condițiile scăderii presiunii din rețeaua națională de distribuție, achiziționarea din surse alternative permite menținerea livrării de gaze naturale către consumatori.

Foto: amlintelligence.com

alocapitala
bazadedate

TREI ÎNTREBĂRI FĂRĂ POLITICĂ CU ALA KUROCICHINA

Astăzi, în cadrul rubricii "Trei întrebări fără politică", vorbim cu Ala Kurocichina. Scurtă prezentare: Ala Kurocichina este director corporativ al companiei internaționale APL GO, care...
Politrans Logist Ro DI-4399
Chișinău
cer senin
1.1 ° C
1.6 °
-1.8 °
75 %
0.9kmh
0 %
mar
1 °
mie
7 °
joi
10 °
vin
12 °
sâm
5 °
HR-Consulting Ro DI_4373