Industrii
AcasăActualNumărului posturilor TV care vor putea fi recepționate gratuit prin eter, va...

Numărului posturilor TV care vor putea fi recepționate gratuit prin eter, va crește

Parlamentul a aprobat, în lectura a doua modificările la Codul serviciilor media audiovizuale și la Legea comunicațiilor electronice. Asta înseamnă acces gratuit pentru mai mulți cetățeni la un număr de până 18 canale TV, în calitate mult mai bună. De asemenea costuri mult mai mici pentru televiziunile (care vor respecta standardele deontologice), care vor să se transmită prin televiziune digitală.

Proiectul are drept scop instituirea cadrului normativ favorabil dezvoltării tehnologiilor avansate în domeniul comunicațiilor electronice, în special, finalizarea procesului de tranziție de la televiziunea analogică la cea digitală terestră.

De asemenea, printre obiective sunt valorificarea resurselor de spectru radio, asigurarea în continuare a accesului liber și gratuit al populației pe întregul teritoriu al Republicii Moldova la semnalul în format digital al programelor TV ale Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania ”Teleradio-Moldova”, ale Companiei Publice ”Găgăuziya Radio Televizionu”, precum și ale altor furnizori.

Prin urmare, se așteaptă creșterea numărului posturilor TV care vor putea fi recepționate gratuit prin eter și intensificarea concurenței pe piața serviciilor TV contra plată.

Mijloacele financiare necesare pentru implementare prevederilor proiectului sunt prevăzute  în bugetul de stat pentru 2022.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer senin
18.2 ° C
18.9 °
16.2 °
49 %
6.7kmh
0 %
lun
15 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
21 °
Boncom Ro_DI_4405