Industrii
AcasăActual"Nu există niciun progres real cu conducerea țării". Asociația "Forța Fermierilor" a...

„Nu există niciun progres real cu conducerea țării”. Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat un protest în toată țara pe 21 iunie

Asociația Forța Fermierilor anunță pentru 21 iunie , orele 10.00, un protest local de avertizare cu tehnica agricolă în mai multe raioane. Potrivit unui comunicat emis de Asociație, decizia a fost luată în cazul în care nu a avut loc un progres real în negocieri cu conducerea țării pe cele mai stringente probleme din sectorul agroindustrial.

”Cu părere de rău, în toata aceasta perioada doamna prim-ministru așa și nu a găsit timp să discute cu reprezentanții organizației noastre. Iar ședința de lucru cu președintele comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară nu s-a soldat cu nici un rezultat”, afirmă fermierii.

Potrivit lor, în ultima săptămâna situația fermierilor din țară s-a înrăutățit și mai tare. Piața motorinei angro practic nu mai există în Moldova. Prețul la diesel se apropie de 33 lei per litru, iar fertilizanții s-au scumpit pănă la 24 mii lei per tona.

Totodată, Asociația susține că mulți agricultori sunt blocați cu stocuri de producția agricolă în situația interzicerii exportului de grâu și unei piețe stagnate în urma acțiunilor unui grup îngust de operatori, care importă masiv cereale și floarea soarelui din Ucraina.

Agricultorii au reiterat că evenimentul poartă un caracter economic și orice tentativă de alipire a forțelor politice la acest protest va fi imediat curmată. Agricultorii sunt dispuși în continuare pentru dialog cu autoritățile – factorii de decizie și așteaptă ca persoanele respective să vină mâine în teritoriu pentru a discuta cu producătorii agricoli.

 

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer senin
29.2 ° C
29.2 °
29.2 °
37 %
3.6kmh
0 %
sâm
30 °
Dum
31 °
lun
34 °
mar
37 °
mie
36 °
Tehgaz Grup S.R.L.