Industrii
AcasăActualNoi reglementări pentru producerea, etichetarea și comercializarea vinurilor dezalcoolizate. Prevederile corespund standardelor...

Noi reglementări pentru producerea, etichetarea și comercializarea vinurilor dezalcoolizate. Prevederile corespund standardelor UE

Producerea, etichetarea și comercializarea vinurilor dezalcoolizate va fi realizată în baza unor noi reglementări. Cabinetul de miniștri a aprobat ieri, 04 mai, modificări la Reglementarea tehnică  „Organizarea pieței vitivinicole”, drept urmare a creșterii cererii pe piață a vinurilor dezalcoolizate și din necesitatea de a oferi consumatorului produse sigure și de calitate. Totodată, noile prevederi corespund standardelor Uniunii Europene.

Astfel, procesul de producție a vinurilor dezalcoolizate se va deosebi de producerea celor tradiționale doar prin etapa finală, când are loc procesul de eliminare parțială (de la 0.5 % vol. până la 8.0% vol.) sau totală (de cel mult 0.5 % vol.) a alcoolului din vin. Alcoolul urmează a fi eliminat prin metoda evaporării în vid, a separării prin membrane sau prin îmbinarea acestor metode.

Până în prezent, vinurile autohtone fără alcool au reușit să acceadă pe rafturile rețelelor comerciale din Polonia, Belarus, Rusia, SUA, Japonia, devenind tot mai populare pe piața mondială.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
câțiva nori
32.2 ° C
32.2 °
32.2 °
41 %
5.1kmh
20 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
33 °
sâm
35 °
Real Business Ro DI_4410