Industrii
AcasăActualNoi măsuri de protecție în incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Se sistează activitatea...

Noi măsuri de protecție în incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Se sistează activitatea sălii VIP

În incinta Aeroportului Internațional Chișinău vor putea intra doar pasagerii, membrii echipajelor și angajații agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Comisia pentru Situații Excepționale(CSE) a instituit ieri, 11 august, noi măsuri pe linia de securitate.

Potrivit Poliției de Frontieră, în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste la obiectivele infrastructurii critice se sistează și activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului.

Totodată, Poliția de Frontieră se investește cu atribuții de acordare a suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive.

De asemenea, polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

Menționăm că au rămas operaționale mai multe măsuri de securitate: primul filtru de control la intrarea în Aeroport cu scanarea bagajelor, antrenarea în menținerea regimului a mai multor echipe canine specializate, delimitarea fluxurilor de pasageri (intrare/ieșire), interzicerea staționării în fața Aeroportului, patrularea zilnică a adiacentului Aeroport de către echipaje mixte INSP și IGC etc.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer senin
-6.2 ° C
-4.8 °
-6.2 °
80 %
5.7kmh
0 %
joi
-0 °
vin
2 °
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
-1 °
Real Business Ro DI_4410