Industrii
AcasăActualNatalia Gavrilița anunță majorări de salarii. Cine va beneficia?

Natalia Gavrilița anunță majorări de salarii. Cine va beneficia?

În luna septembrie Guvernul va veni cu câteva măsuri extraordinare, care nu sunt în calendarul obișnuit al creșterii salariilor și pensiilor. Totodată, autoritățile vor veni și în ajutorul antreprenorilor cu compensarea creșterii ratei dobânzii. Declarațiile au fost făcute de Prim-ministrul Natalia Gavrilița, în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova.

”În primul rând, vom veni cu o anumită creștere de salarii în sectorul public, dar și cu ajutor salarial unic pentru a ajuta oamenii să facă față la aceste prețuri crescânde. Este vorba despre suma de 3000 de lei, ajutor unic, în sectorul public pentru cei care au salariul mai mic de 15 mii de lei. Vom veni și cu un ajutor pentru pensionari: vom acorda 1500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de 5000 de lei. Vom veni cu un ajutor pentru copii – vom crește alocația până la 1000 de lei pe lună”, a declarat Natalia Gavrilița.

Totodată, premierul a precizat că creșterile salariale vor constitui circa 6% în sectorul public pentru cei care au valoarea de referință 1800-1900.

”Scopul este ca să creștem salariile pentru cei care au salarii mai mici. În această situație dificilă nu mergem cu creșteri majore pentru cei care au salarii mai mari, decât acolo unde țintit trebuie să intervenim, pentru că avem nevoie de expertiză foarte bună”, susține Gavrilița.

Potrivit Prim-ministrului, Guvernul va veni și în ajutorul antreprenorilor cu compensarea creșterii ratei dobânzii. ”Apropo, este încă un element menit să ajute agenții economici, să ne asigurăm că avem locuri de muncă. Pe de altă parte, este o măsură care să tempereze creșterea prețurilor, pentru că luând credite mai scumpe, antreprenorii transferă asta în costul produselor”, a adăugat Natalia Gavrilița.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
nori împrăștiați
30.5 ° C
30.5 °
28.2 °
47 %
8.2kmh
40 %
Dum
29 °
lun
31 °
mar
34 °
mie
25 °
joi
27 °
Intertext ro DI-4356