Industrii
AcasăActualMotorina se scumpește cu 64 de bani. ANRE a afișat noile prețuri...

Motorina se scumpește cu 64 de bani. ANRE a afișat noile prețuri la carburanți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică(ANRE) a stabilit noile prețuri la produsele petroliere pentru ziua de mâine 07 iunie. Astfel, un litru de benzină se va scumpi cu 39 de bani și va costa 32,59 lei, iar un litru de benzină se scumpește cu 64 de bani și va costa 29,30 lei.

În acest sens, ANRE constată o creștere fără precedent a cotațiilor Platts pentru benzină și motorină, care în cadrul ultimii sesiuni au ajuns la un nivel record de circa 1406 $/tona la benzină și de 1343 $/tona la motorină.

”În intervalul ultimelor 14 zile utilizat de către ANRE la calcularea prețurilor maximale, cotațiile s-au majorat cu 16 % la benzină și cu 23% la motorină, creșterea reprezentând circa 196 $/tona la benzină și 251 $/tona la motorină.

Este de menționat că și pe plan internațional situația generată de agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina creează presiuni fără precedent asupra prețurilor la produsele derivate din petrol, fapt ce duce la înregistrarea în majoritatea țărilor lumii a unor prețuri record la carburanți. O analiză comparativă a prețurilor practicate în alte state europene demonstrează că în majoritatea cazurilor, datorită mecanismului de plafonare a acestora și de reglementare a marjei comerciale specifice, Republica Moldova menține un nivel relativ mai mic al prețurilor”, se arată în comunicatul ANRE.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Tehgaz Grup S.R.L.
Chișinău
câțiva nori
32.2 ° C
32.2 °
32.2 °
41 %
5.1kmh
20 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
33 °
sâm
35 °
Policontract DI_4403