Industrii
AcasăActualMotorina este din ce în ce mai scumpă decât benzina. Ce se...

Motorina este din ce în ce mai scumpă decât benzina. Ce se va întâmpla cu prețul carburanților în continuare?

În ultimele zile, după o perioadă lungă de descreștere, evoluțiile de pe piața internațională a produselor petroliere demonstrează un proces de stabilizare cu o tendință de creștere a cotațiilor. Drept urmare, săptămâna curentă, prețurile la carburanți au înregistrat o ușoară majorare după 8 săptămâni consecutive de scădere.

În perioada respectivă, prețurile au crescut cu 8 bani/litru sau 0,3 % la benzina COR 95 și cu 29 bani/litru sau 1,1 % la motorina standard.

”Majorările înregistrate pe parcursul săptămânii curente se datorează creșterii  cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor. Conform analizelor de specialitate, unul din factorii majori care afectează cotațiile este instabilitatea continuă la capitolul aprovizionării rafinăriilor cu țiței și insuficiența produselor petroliere pe principalele piețe de pe continentul european”, anunță ANRE.

Pentru următoarele trei zile, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de:

25,69 lei/litru – pentru benzina COR 95 (+ 0,08 bani);

25,94 lei/litru – pentru motorina standard (+ 0,16 bani).

Potrivit experților mondiali, prețurile carburanților ar putea continua să crească până la sfârșitul lunii august și în septembrie, din cauza unei campanii active de recoltare, dar nu în același ritm ca în primăvara acestui an.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Papir Print Ro DI-4406
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
40 %
4.1kmh
0 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
27 °
Tehgaz Grup S.R.L.