Industrii
AcasăBusiness și guvernareMonitorul Oficial a publicat hotărârea ce prevede reorganizarea ANSA

Monitorul Oficial a publicat hotărârea ce prevede reorganizarea ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va fi reorganizată, conform unei decizii de Guvern, care a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 23 iulie. Modificările prevăd angajarea a peste două sute de medici şi felceri veterinari în raioanele ţării.

Proiectul prevede crearea unui cadru ce va reglementa într-o formulă nouă organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, „accesibil şi eficient, contribuind la realizarea conformă a misiunii, domeniilor de activitate şi sarcinilor cu care este învestită Agenția, precum și a celor sarcini care urmează a fi delegate adițional”.

„Proiectul de modificare propune, în principal, angajarea la nivel teritorial a 202 medici veterinari și felceri veterinari care urmează a fi responsabili pentru executarea măsurilor sanitar-veterinare, prevăzute conform programului acțiunilor strategice de supraveghere, profilaxie și combatere a bolilor animale”, conform documentului.

Modificările propuse vor asigura fortificarea efectuării controlului de stat, specific produselor alimentare de origine animală și vegetală în scopul ocrotirii sănătății omului, protecției intereselor consumatorilor în ceea ce privește produsele alimentare și promovării unor practici echitabile în comerțul cu produse alimentare.

Sursă: moldpres.md

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.mgm.md/
https://casalot.md/ro/index.html
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418
Chișinău
cer senin
25.5 ° C
27.2 °
25.5 °
22 %
3.6kmh
0 %
vin
24 °
sâm
28 °
Dum
24 °
lun
22 °
mar
25 °
https://www.stivuitor.md/
https://www.intertext.md/
http://www.imonagrup.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/