Industrii
AcasăActualMoldovenii vor primi pensii și salarii mai mari. Gavrilița: Analizăm o creștere...

Moldovenii vor primi pensii și salarii mai mari. Gavrilița: Analizăm o creștere extraordinară de salarii

Din data de 1 octombrie, moldovenii vor primi pensii și salarii mai mari. Afirmația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, în cadrul conferinței de presă susținută astăzi, 06 iulie, în urma ședinței de Guvern în municipiul Bălți.

”Suntem în analiza situației ce este legată de creșterea prețurilor, inclusiv analizăm o creștere extraordinară de salarii, nu anual așa cum este în Legea cu privire la salarizarea în sistemul bugetar, ci analizăm alte pachete de asistență care sunt necesare, în special păturilor vulnerabile, în contextul crizelor cu care ne confruntăm”, a declarat Gavrilița.

Potrivit ei, este vorba despre un nou program de ajutor energetic – reducerea vulnerabilității energetice.

”Fiecare gospodărie va fi împărțită într-o anumită categorie în dependență de venit și consumul agentului termic, electric sau gazelor naturale. Vom avea și programe pentru familii, pensionari, cu un accent sporit pe păturile vulnerabile”, a spus premierul.

Totodată, ea a precizat că pensiile și salariile vor fi majorate în toamnă în dependență de orarul sesiunii parlamentare. ”Dar din 1 octombrie cu siguranță”, a dat asigurări Natalia Gavrilița.

Precizăm că, ședința de azi de Guvern a avut loc în municipiul Bălți. Gavrilița a menționat că Guvernul va continua practica ședințelor în teritoriu.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
nori împrăștiați
30.5 ° C
30.5 °
28.2 °
47 %
8.2kmh
40 %
Dum
29 °
lun
31 °
mar
34 °
mie
25 °
joi
27 °
Intertext ro DI-4356