Industrii
AcasăActualMoldovagaz a vândut gaz către Energocom pentru a crea rezerve de stat....

Moldovagaz a vândut gaz către Energocom pentru a crea rezerve de stat. Cât au costat 1000 de metri cubi?

Un eveniment istoric a avut loc pe piața gazelor din Moldova. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat acest lucru pe rețelele de socializare pe 24 mai. Este vorba despre faptul că Moldovagaz a vândut 24,5 milioane de metri cubi de gaze naturale către compania de stat Energocom în conformitate cu noile reguli de piață aprobate de ANRE încă în anul 2019.

„Livrarea gazelor naturale a avut loc pe piața angro, la așa-numitul punct de vânzare virtual (VTP)”, a explicat Ceban.

Potrivit acestuia, înțelegerea a fost realizată pentru a îndeplini deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale din 23 mai. Încasările vor fi folosite de Moldovagaz pentru achitarea obligațiilor financiare curente ale Gazprom. Vorbim de 250,4 milioane de lei, sau 10,2 mii de lei pentru mia de metri cubi.

După cum a explicat Ceban, Moldovagaz a acumulat rezerve de gaze în februarie și martie, iar acum, cu ajutorul acordului, Moldova are rezerve de stat.

După cum a remarcat viceprim-ministrul Andrei Spînu în cadrul unei conferințe de presă, cea mai mare parte a gazului se află în sistemul de transport al gazelor din România. „Vom decide împreună cu colegii noștri din România dacă gazul va fi stocat în sistemul de transport al gazelor sau în depozite de pe teritoriul țării vecine”, a adăugat Spînu.

Energocom сможет использовать газовые резервы, если возникнут проблемы с поставками газа в Молдову.

Energocom va putea folosi rezervele de gaze dacă vor exista probleme cu aprovizionarea cu gaze către Moldova.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer senin
34.4 ° C
34.4 °
32.2 °
89 %
4.6kmh
0 %
vin
34 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
34 °
mar
35 °
Lantaur ro DI-4376