Industrii
AcasăActualMoldovagaz a plătit integral Gazpromului pentru gazele livrate în august. Care este...

Moldovagaz a plătit integral Gazpromului pentru gazele livrate în august. Care este suma transferului

SA „Moldovagaz” a plătit integral către SAP „Gazprom” costul livrărilor de gaze naturale consumate de Malul drept al Republicii Moldova în luna august a anului curent în valoare totală de 41,71 milioane dolari SUA.

Potrivit serviciului relații publice al companiei, ieri, 19 septembrie, furnizorului extern i-a fost transferată o tranșă în mărime de 9,67 milioane de dolari SUA, și încă 2 milioane în calitate de plata în avans pentru prima jumătate a lunii septembrie.

În același timp, Moldovagaz susține că, cifra totală a transferului necesar pentru perioada specificată este de 35,89 milioane de dolari SUA.

”SA „Moldovagaz” se află în contact permanent cu Guvernul Republicii Moldova, precum și cu SAP „Gazprom” pentru a asigura plata avansului, precum și pentru a menține livrările neîntrerupte de gaze naturale către țară”, menționează compania.

Reamintim că, pe 30 august, Moldovagaz a transferat către Gazprom plata integrală pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii august 2022. Este vorba de 16,74 milioane USD, adică 50 la sută din avansul pentru consumul din această lună.

Totodată, menționăm că, ieri, 19 septembrie, Moldovagaz a transmis ANRE o solicitare de majorare a tarifului mediu pentru furnizarea de gaze naturale cu 31,5%, până la 26,67 lei pe metru cub. Tariful la gaz pentru consumatorii casnici poate crește la 29,9 lei pe metru cub (inclusiv TVA).

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
cer senin
11.9 ° C
12.7 °
10 °
89 %
12.5kmh
0 %
lun
12 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
21 °
Real Business Ro DI_4410