Industrii
AcasăActualMoldova va primi încă 145 de milioane de euro din partea UE....

Moldova va primi încă 145 de milioane de euro din partea UE. Pentru ce vor fi folosiți banii?

Comisia Europeană a propus o majorare cu 145 de milioane de euro a asistenței macrofinanciare pentru Moldova, ajungând astfel la un total de 295 de milioane de euro. Comisia continuă să sprijine Moldova în procesul de implementare a reformelor, în ciuda consecințelor războiului din Ucraina și a crizei energetice.

„Acești bani vor ajuta Moldova să acopere o parte din necesitățile sale suplimentare de finanțare în 2023, să sprijine stabilitatea macroeconomică și să asigure continuarea reformelor”, a precizat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a scris pe Twitter: „Suntem solidari cu Moldova, în timp ce războiul continuă să afecteze țara. Ne propunem să suplimentăm asistența macrofinanciară, iar acest lucru va sprijini în mod semnificativ economia țării și securitatea energetică”.

„Acest sprijin va ajuta țara să își consolideze instituțiile și să îmbunătățească securitatea energetică. Propunerea de astăzi trimite un alt semnal puternic că suntem solidari cu poporul moldovean în aceste momente dificile”, a adăugat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Propunerea Comisiei Europene trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și de Consiliu.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
Intertext ro DI-4356