Industrii
AcasăActualMoldova va denunța acordurile privind crearea și activitatea televiziunii interstatale „MIR”

Moldova va denunța acordurile privind crearea și activitatea televiziunii interstatale „MIR”

Cabinetul de miniștri a aprobat denunțarea Acordului privind crearea Teleradiocompaniei Interstatale, semnat la Bișkek în anul 1992 și a Acordului cu privire la garanțiile de drept internațional, în vederea activității libere şi independente a Teleradio Companiei „MIR”, semnat la Așgabat în anul 1993. În acest context, reprezentanța Teleradiocompaniei ,,MIR” în Republica Moldova urmează a fi radiată ca entitate juridică în registrele Camerei Înregistrării de Stat.

„Denunțarea de participare a țării noastre la activitatea companiei MIR va contribui la economisirea resurselor financiare și va reafirma angajamentul Republicii Moldova de a proteja spațiul audiovizual național și regional, în vederea asigurării securității informaționale”, a subliniat secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

În prezent, posturile de televiziune comune pentru spațiul CSI – „Mir TV” și „Mir 24” nu dețin licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu sunt furnizori de servicii media în Republica Moldova.

De asemenea, recent, autoritățile de la Chișinău au refuzat să finanțeze acest post de televiziune. În perioada anilor 2000-2022, din bugetul de stat, către Reprezentanța din Republica Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale ,,MIR” au fost achitate mijloace financiare în sumă de circa 40,3 mil lei.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °