Industrii
AcasăActualMoldova se va alătura măsurilor UE privind importurile de produse ucrainene. Acest...

Moldova se va alătura măsurilor UE privind importurile de produse ucrainene. Acest lucru a fost confirmat de Ministerul Agriculturii

Republica Moldova se va alătura măsurilor UE privind importurile produselor ucrainene. Acest lucru a fost confirmat pentru BP de către ministrul agriculturii, Vladimir Bolea. Ieri, Comisia Europeană a adoptat măsuri temporare care privesc importurile de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui ucrainene.

Aceste măsuri sunt menite să elimine decalajele logistice cu care se confruntă Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia.

Acestea vor fi valabile până la 5 iunie 2023. În această perioadă, produsele de origine ucraineană pot beneficia de un regim de tranzit vamal unic pe teritoriile statelor în cauză pentru a intra pe piețele altor țări.

În ceea ce privește Moldova, Ministerul Agriculturii elaborează deja un regulament în conformitate cu regulamentul UE. Acesta se referă doar la grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui. Bolea nu a oferit alte detalii.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °