Industrii
AcasăActualMoldova a câștigat premiul pentru cea mai reușită soluție digitală. Despre ce...

Moldova a câștigat premiul pentru cea mai reușită soluție digitală. Despre ce este vorba?

Agenția de Guvernare Electronică a primit Premiul pentru cea mai reușită soluție digitală în cadrul Summit-ului mondial privind Forumul Societății Informaționale World Summit on the Informational Society Forum 2023, ce se desfășoară în aceste zile la Geneva, Elveția. Este vorba despre platforma Front-Office Digitization (FOD). Această platformă este integrată cu toate sistemele de e-guvernare precum: registrele digitale (MConnect), identitate și verificare (MPass), plăți (MPay), mesagerie (MNotify), precum și înregistrare, flux de lucru, analize și multe altele și folosește o multitudine de soluții open-source. 

Platforma FOD este un sistem ce permite proiectarea și dezvoltarea rapidă a front-office-urilor de servicii guvernamentale digitale. Componentele FOD sunt utilizate pentru a configura și dezvolta ușor și rapid sisteme individuale pentru furnizorii de servicii guvernamentali. Opțional, FOD poate fi integrat cu orice back-office existent al furnizorilor de servicii.

Această abordare creează o infrastructură tehnică scalabilă și durabilă pe care beneficiarul poate continua să construiască servicii. Ca urmare, utilizatorii nu trebuie să meargă fizic la furnizorul de servicii publice pentru a solicita, plăti sau primi serviciul. În cazul cererilor de documente doar electronice, documentul se livrează exclusiv prin mijloace electronice.

”Țara noastră a obținut marele premiu, concurând alături de alți 50 de participanți între care țări avansate din punct de vedere digital, precum Singapore, Germania, Portugalia și altele. Proiectele au fost examinate timp de aproape trei luni, iar printre criteriile de evaluare au fost și alinierea la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, precum promovarea creșterii economice incluzive și durabile, construirea unei infrastructuri rezistente și stimularea inovației”, se menționează în cadrul unui comunicat al Ministerului Energiei.

Platforma este dezvoltată în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Guvernamentale în Republica Moldova (MGSP)”, implementat cu sprijinul Grupului Banca Mondială World Bank Moldova.

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba a felicitat Agenția: ” Digitalizarea este o prioritate pentru țară și sunt mândru să văd că moldovenii obțin astfel de succese remarcabile”.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
HR-Consulting Ro DI_4373
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni