Industrii
AcasăActualMoldelectrica va restricționa accesul la informațiile privind furnizarea de energie electrică. Ce...

Moldelectrica va restricționa accesul la informațiile privind furnizarea de energie electrică. Ce s-a întâmplat?

Moldelectrica va restricționa accesul la informațiile privind furnizarea de energie electrică. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a explicat în cadrul emisiunii În Profunzime de la PRO TV că s-a decis publicarea informațiilor incomplete la recomandarea autorităților ucrainene și a altor țări europene, după atacul masiv cu rachete al Federației Ruse asupra sistemului energetic ucrainean.

„Din cauza acestor atacuri, site-urile legate de furnizarea de energie nu vor publica informații complete. Acest lucru este valabil în toată Europa. De exemplu, site-ul Moldelectrica va publica informații incomplete după ce am discutat și cu colegii noștri din Ucraina și din alte țări europene. Aceștia au sfătuit să nu publice toate informațiile, deoarece este ușor de determinat când și unde pot fi provocate cele mai multe pagube”, a declarat Gavrilița.

Amintim că la 15 noiembrie, în cea mai mare parte a Republicii Moldova a fost întreruptă energia electrică în urma atacurilor cu rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene. În unele zone energia electrică a fost întreruptă timp de aproximativ două ore.

Ulterior, vicepremierul Andrei Spînu a declarat că una dintre liniile de alimentare cu energie electrică din România către Republica Moldova a fost oprită automat din cauza bombardamentelor.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer acoperit de nori
2.7 ° C
3.2 °
2.7 °
99 %
3.6kmh
100 %
mar
6 °
mie
5 °
joi
4 °
vin
3 °
sâm
1 °
MGM ro DI-4357