Industrii
AcasăActualMircea Baciu: „Autoritățile de la Chișinău mi-au distrus afacerea”

Mircea Baciu: „Autoritățile de la Chișinău mi-au distrus afacerea”

Potrivit directorului general al grupului Almigor, Mircea Baciu, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, i-a distrus o parte din afacere. Omul de afaceri a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat Business Pages.

 „Domnul Ceban, împreună cu domnul Chironda, ne-au distrus afacerea. Am avut o mare agenție de publicitate „Cașalot”, care era specializată în publicitatea exterioară și panouri publicitare. Această afacere a fost distrusă, nu a fost compensată și nu a fost oferită nicio alternativă de participare la licitații. Consider că este greșit. Nici Ion Ceban, nici un oarecare Petrov, nu au dreptul să distrugă afacerile oamenilor”, spune Baciu.

Omul de afaceri înțelege că aceasta este „evoluția pieței de publicitate”, dar cere o alternativă. „A fost una dintre cele mai mari companii de publicitate care a stat la originile publicității exterioare. Eu însumi am scris în repetate rânduri scrisori primarului de Chișinău, la care nici nu am primit răspuns. Acesta este drumul spre nicăieri. Panouri sunt și la Moscova, și la Praga, și la Paris și la București, dar noi nu avem”, adaugă el.

Potrivit lui Baciu, administrația locală este în disonanță cu afacerile, de aceea el se bucură că aceasta se va schimba: „Totul este temporar. Peste doi ani nu va mai fi Ion, va veni altcineva. Totul evoluează, oamenii se schimbă, așa că totul va fi bine. Nu vreau să intru în politică, dar mi se pare că autoritățile orașului ar trebui să se ocupe de oraș.”

Șeful companiei Almigor îl sfătuiește pe primar să nu se ocupe de tarifele la gaze, ci să facă o plimbare în Parcul Pușkin și să vadă ce se întâmplă acolo. „Ceban a permis instalarea tarabelor. Pe vremea fostului primar, erau cinci tarabe, acum sunt aceleași cinci tarabe, dar cu umbrele. Totul este clar, dar există niște limite. Persoana a plătit chiria tarabei, nu sunt întrebări, dar mi se pare că trebuie sa plătești pentru fiecare masă sau umbrelă. Până la urmă, acesta este un parc, nu este parcul primarului sau al lui Lavazzi, ci proprietatea statului, a țării noastre. Se pare că au făcut totul corect, au eliberat un contract de închiriere, dar totuși este incomplet”, explică Baciu.

Interviul integral este disponibil în varianta rusă aici.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
HR-Consulting Ro DI_4373
Chișinău
cer senin
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
80 %
1kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
3 °
joi
9 °
vin
6 °
Intertext ro DI-4356