Industrii
AcasăActualMinistrul Gaibu, referitor la situația de la Macon: Compania nu a sistat...

Ministrul Gaibu, referitor la situația de la Macon: Compania nu a sistat activitatea definitiv

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a comentat situația privind conservarea producerii la combinatul materialelor de construcții SA Macon. El a spus că a avut o întâlnire cu reprezentanții Macon S.A. și a discutat subiectul decalajului concurențial și riscurilor pentru companie, inclusiv despre posibilitatea implementării unei politici în acest sens.

”Ministerul Economiei, în colaborare cu Consiliul Concurenței și Comisia Economie, Buget și Finanțe din Parlament, a pregătit un proiect de lege pentru soluționarea decalajului concurențial, generat de diferențele de tarif la resursele energetice. În zilele apropiate va fi publicat pentru consultări publice”, a scris Gaibu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, la momentul actual uzina conservează producerea. Compania nu a sistat activitatea definitiv și comercializează în continuare producție din stoc.

”Este de remarcat că uzina în fiecare an sistează producerea pentru o perioadă de câteva luni pentru lucrări de deservire tehnologică, proces care coincide și cu cererea comercială redusă. În același timp, orice companie, care are dificultăți generate de criza economică, poate solicita suport de la Ministerul Muncii pentru aplicarea mecanismului de șomaj tehnic, astfel încât statul să contribuie și să mențină locurile de muncă prin compensarea îndemnizațiilor de șomaj tehnic de către guvern”, a precizat ministrul Gaibu.

Reamintim că, ieri, 03 octombrie, ex-deputatul, Președintele Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari a anunțat că SA Macon și-a sistat activitatea, iar aproape 300 de angajați au fost concediați. Potrivit lui, compania achita anual în bugetul public național 20-25 milioane de lei. Totodată, Slusari susține că concurența neloială din Transnistria până la urmă a distrus cea mai veche întreprindere din Moldova.

Pe de altă parte, deputatul PAS, Radu Marian, a răspuns că informația privind închiderea definitivă a întreprinderii nu este adevărată.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
MGM ro DI-4357
Chișinău
ceață
4.4 ° C
4.4 °
4.2 °
99 %
2.6kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
12 °
Dum
13 °
lun
13 °
Birotix Com ro DI-4407