Industrii
AcasăActualMinisterul Finanțelor reia emiterea valorilor mobiliare de stat cu termen lung de...

Ministerul Finanțelor reia emiterea valorilor mobiliare de stat cu termen lung de circulație

Ministerul Finanțelor reîncepe emiterea valorilor mobiliare de stat (VMS) cu termen lung de circulație. La licitația din 24 mai 2023, investitorii vor putea procura Obligațiuni de stat (OS) cu maturitatea de 2, 3, 5, și 7 ani. 

Această operațiune oferă posibilitatea investitorilor de a investi resursele disponibile în Obligațiuni de stat la rate de 8,00% (maturitate de 2 ani), 8,25% (maturitate de 3 ani), 8,50% (maturitate de 5 ani) și 9,00% (maturitate de 7 ani).

”Rata oferită de Minister este una considerabil avantajoasă raportată la rata inflației, care conform ultimei runde de prognoză, în trimestrul II a anului 2024, va înregistra valoarea minimă de 3,9%”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Investitorii pot procura respectivele Obligațiuni de stat fie prin intermediul dealer-ilor primari, fie prin brokeri pe piața secundară, astfel susținând direct proiectele finanțate de stat, precum: reparația și construcția drumurilor, a grădinițelor, școlilor, spitalelor, plata salariilor și a pensiilor, și alte activități de menire socială.

Lista Obligațiunilor de stat admise spre tranzacționare și pozițiile deschise vor fi publicate de către Bursa de Valori a Moldovei pe pagina sa web oficială.

La fel, pentru atractivitatea investițională a valorilor mobiliare de stat tranzacționate pe piața reglementată, Comisia Națională a Pieței Financiare nu va percepe taxe, iar Bursa de Valori a Moldovei a diminuat cu 50 la sută comisionul perceput de operatorul de piață.

”Valorile mobiliare de stat sunt unele dintre cele mai sigure forme de investiții întrucât beneficiază de garanția integrală a statului. Conform legislației, plățile pentru răscumpărarea valorilor mobiliare de stat și pentru achitarea dobânzilor aferente acestora, sunt efectuate în mod prioritar față de alte plăți”, se mai arată în comunicat.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
26.2 ° C
26.2 °
26.2 °
27 %
6.7kmh
0 %
mar
26 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
18 °