Industrii
AcasăActualMinisterul Energiei a cerut Moldovagaz să procure de la Energocom gazele naturale...

Ministerul Energiei a cerut Moldovagaz să procure de la Energocom gazele naturale pentru consumul malului drept al Republicii Moldova

Ministerul Energiei a cerut Moldovagaz să procure de la Energocom gazele naturale pentru consumul malului drept al Republicii Moldova, după ce întreprinderea a procurat timp de patru zile gazul livrat de Gazprom regiunii din stânga Nistrului, dar care nu a fost consumat. Potrivit Ministrului Energiei, Victor Parlicov, decizia Moldovagaz nu a fost coordonată cu Ministerul Energiei.
Ministerul Energiei susține că în prezent, Energocom are stocuri de gaze naturale suficiente pentru alimentarea malului drept, cumpărate anterior la un preț similar celui propus de Gazprom.
”Utilizarea gazelor naturale din rezervele Energocom va permite companiei să acumuleze bani pentru a cumpăra gaze mai ieftine de pe bursele internaționale, profitând astfel de conjunctura de piață favorabilă.
Dacă vor exista condiții economice, furnizorii de gaze naturale se vor putea adresa Agenției Naționale de Reglementare în Energetică pentru recalcularea tarifelor la gazele naturale livrate consumatorilor finali”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
26.2 ° C
26.2 °
26.2 °
27 %
6.7kmh
0 %
mar
26 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
18 °