Industrii
AcasăActual”Mi se pare incorect”. Șeful Direcției asistență medicală și socială și-a comparat...

”Mi se pare incorect”. Șeful Direcției asistență medicală și socială și-a comparat salariul cu cel al directorilor de spitale

Șeful Direcției asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, se plânge pe salariul său de 14 mii lei și îl compară cu cel al unui director de spital. „Mi se pare incorect”, a spus Gîlcă în timpul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), unde a fost invitat să vorbească despre situația epidemiologică din municipiul Chișinău, transmite NewsMaker.

Gîlcă spune că salariile în administrația publică locală sunt „foarte-foarte” mizere, fapt care ar duce la demisii din sistem și la zeci de locuri de muncă vacante. Boris Gîlcă declară că salariu unui tânăr specialist variază în dependență de specialitate. Acestea încep, totuși, de la 9-10 mii lei.

„Pleacă foarte mulți colegi, se concediază, din cauză că salariile sunt foarte-foarte mizere. Nu putem angaja oameni. Adresările noastre și a altor administrații publice locale către Cancelaria de Stat, Guvern sau Parlament pentru a revedea salarizarea în APL au rămas fără răspuns”, spune Gîlcă.

În context, el s-a plâns pe salariul lunar pe care îl ridică personal de la Primăria Chișinău, de 14 mii lei, și declară că este incorect să primească un astfel de salariu, în timp ce directorii de spitale ridică, lunar, între 25 și 40 mii lei.

„Eu vă spun, eu am 14 mii lei ca director care gestionez și social, și medical, pe când un director de spital, și nu am nimic împotriva directorilor de spital, are un salariu de 25, 30, 40 de mii de lei. Mi se pare incorect”, s-a plâns Gîlcă.

Menționăm  că salariul mediu pentru anul 2022 în Republica Moldova este de 9 900 de lei.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni