Industrii
AcasăActualMetsola: Locul Moldovei este în UE. Negocierile privind integrarea europeană a Republicii...

Metsola: Locul Moldovei este în UE. Negocierile privind integrarea europeană a Republicii Moldova ar trebui să înceapă în 2023

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat la 1 iunie, în cadrul summit-unui comunității politice europene, că negocierile privind integrarea Republicii Moldova în UE ar trebui să înceapă în 2023.

Ea a precizat că reprezentanții UE au fost impresionați de rapiditatea cu care Moldova a răspuns la recomandările Comisiei Europene. „Vom fi pregătiți atunci când Moldova va fi pregătită, datorită locului pe care Moldova îl ocupă în UE”, a precizat Metsola.

“Suntem aici pentru a ne arăta sprijinul pentru Moldova, Ucraina și întreaga comunitate europeană. Avem provocări comune – securitate, energie și interconectare – și nu le putem controla decât împreună. Riscurile reprezentate de invazia ilegală a Rusiei în Ucraina pot fi evitate prin reziliența noastră comună. Mă bucur să văd atât de mulți lideri din Balcanii de Vest aici, deoarece vom pleda pentru o integrare europeană mai rapidă și mai urgentă”, a declarat Metsola.

Ea a amintit că săptămâna trecută a fost în Moldova și a vorbit în fața a 80.000 de cetățeni care au susținut că locul Moldovei este în Europa. „Astăzi sunt aici și voi cere acțiuni și soluții comune”, a promis șefa europarlamentarului.

Ea a spus că faptul că liderii europeni se află acum în Moldova nu este doar un semn de susținere, ci și de angajament din partea lor.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.stivuitor.md/
https://mediagallery.md/home/ro/
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
https://www.mgm.md/
https://mediagallery.md/home/ro/
http://www.imonagrup.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/